Eigen creaties hoeden

Als een beeldhouwster gaat Ria op zoek naar nieuwe en verrassende vormen voor haar hoeden. Net in de vorm wil ze met de hoeden van Sjapoo het verschil maken.

De keuze van het hoofddeksel

Op elk vrouwenhoofd past een hoed, maar niet om het even welke. Samen met de klant wordt gezocht naar de juiste vorm die haar mooier maakt en doet stralen. De modiste kneedt de rand tot die het perfecte effect geeft. Een hoed die mooi maakt, opent de blik van de draagster, niet het omgekeerde.

Het materiaal

Hoedenmaken is een vak, een echt ’métier’. Vilt, sisal, stro, stof, crin en wol; elke stof vraagt voor het verwerken ervan andere technieken. Ria's opleidingen in de mode zijn hierbij van nut, samen met de vele jaren ervaring.

De aanpak

Een hoed voor een speciale gelegenheid vergt een andere aanpak dan eentje die veel gedragen zal worden. Vaak brengen klanten een lapje stof van hun garderobe mee, wat Ria aanzet tot kleurenmengen, tot ze net dat accent of kleurnuance in een detail of de hele hoed kan steken. Vorm, kleur en materiaal moeten een eenheid vormen. Verdere opsmuk kan de vorm versterken.

Originele haarstukjes

Voor wie niet meteen een hoed durft op te zetten, ontwerpt Ria ook haarstukjes zoals fascinators en diadeems: accessoires die op geen enkel huwelijksfeest mogen ontbreken.

Stijlvolle mutsen

Naast zomer- en winterhoeden ontwerpt Ria ieder jaar een collectie mutsen met bijpassende sjaals. Ook hier speelt de vorm een belangrijke rol. De mutsen en sjaals zijn vervaardigd uit hoogwaardige jersey's of uit pure kasjmier.

Bestel een cadeaubon

Vind boetiek Sjapoo in Gent

Blijf op de hoogte